Om Harmoni Expo

Grundtanken bakom Harmoni Expo är att lokala terapeuter och försäljare inom det alternativa levernet ska få komma fram och visa sig för den breda allmänheten. Dessa yrkesarbetare, som ibland är lite osynliga för gemene man, förtjänar stor respekt för den kunskap de besitter och det arbete de utför.

Harmoni Expo är mässan för dem som är intresserade av kroppen, själen och sambandet där emellan. Utövare av det alternativa tänkandet är visserligen en växande grupp i samhället, men fortfarande en minoritet, och många möts ibland med en del skepsis. På mässan får allmänheten chansen att möta alternativa utövare och utställare har möjlighet att personligen tydliggöra sin verksamhet och avmystificera många frågor kring det hela.

Mässan erbjuder ett smörgåsbord med olika alternativ för ett friskare liv och inspirerar till att ta ansvar för sin egen hälsa. Många har förstått att det inte alltid är på Vårdcentralen vi finner nyckeln till ett ökat välmående och att det finns andra alternativ för att ta hand om vår kropp och själ.

Harmoni Expo är inte påträngande. Du går själv omkring och tar in av de olika energierna, känner in vid vilken monter du vill stanna till och veta mer.

Du kan testa en kinesisk hälsoprodukt, prova på aurafotografering, akupunktur, handläsning, numerologi, astrologi och olika former av healing och massage. Du kan spå dig, köpa avslappningsmusik och ledda meditationer, smycken, indianhantverk, litteratur för självutveckling, örter, hemmagjorda krämer och naturprodukter av många olika slag.

Eller, så kan du bara gå omkring och insupa atmosfären, hämta broschyrer, prata med likasinnade, sätta dig vid scenen eller ta en fika eller måltid i någon av våra restauranger. Mässan har idag över hundra föredrag att välja på, varav de flesta är gratis. Här finns något för alla.

Utställarna kommer från när och fjärran. Ca 50 procent är lokala utställare, försäljare och föredragshållare. Resterande kommer från övriga landet, de närmaste grannländerna, (Norge, Danmark, Finland, Estland, Ryssland, England) samt USA, Australien mm.

Hälsa är “ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, inte endast frånvaro av sjukdom och funktionsnedsättning”Världshälsoorganisationen (WHO)

Historik


Harmoni Expo startades 1996 av Britt Rudolfsson och Kristina Wennergren. Mässan, som startade som en kringresande mässa, hölls runt om i landet från Umeå i norr till Helsingborg i söder. Ett ökande antal utställare har följt med från plats till plats. Verksamheten har växt kontinuerligt och människor hör av sig varje dag från hela Sverige.

Mindre kopior av Inre Harmonimässan har dykt upp här och var i landet men de Inre Harmonimässor som ursprungligen har rätt till namnet och som drivs av Harmoni-Expo har med sitt omfång blivit Sveriges största alternativmässa av sitt slag. Sedan 2009 har mässan etablerat sig i Solnahallen i Stockholm, där den hålls två gånger per år, vår och höst. Idag drivs Harmoni Expo av Petra Adams och Tina Bergqvist. Kontoret ligger i Järfälla i Stockholm.

Hur skapas Harmoni Expo?


Rent praktiskt skapas mässorna genom årlig annonsering i rikstäckande tidningar, lokal marknadsföring och via ett ständigt växande kontaktnät per mail, post, internet och sociala media. Vi står i daglig kontakt med utställare och besökare från hela landet, våra grannländer samt flera andra länder utanför Europa. Harmoni Expo har sedan 1996 vuxit till ett stabilt företag, byggt på lång erfarenhet av eget företagande. Ingenting av detta skulle vara möjligt utan det som vi kallar livskvalité, en arbetsmiljö som gynnar det inre livet och förbinder företaget med andra likasinnade själar.

Många människor skiljer på arbetsmiljö och livskvalitet. Vi som arbetar med Harmoni Expo menar att det är oerhört viktigt med en harmonisk arbetsmiljö, att det är en stor del av människans livskvalitet och att arbetsmiljön behöver vara integrerad i allt detta.

Vi tror på att denna livskvalitet integrerad i arbetet har en god inverkan på mässorna som vi arbetar med. Vi lever med förhoppningen och tilliten att detta i sin tur fortplantar sig till de människor vi på olika sätt arbetar och kommunicerar med varje dag; utställare, mässbesökare, annonsfolk, tryckare, lokaluthyrare etc. I förlängningen kommer vår livskvalitet många till del på ett positivt och livsbejakande sätt. Detta är något vi arbetar med varje dag.