Info för dig som redan är anmäld

Läs noga igenom nedan information idag – vänta inte till sista dagen!

Viktiga datum

30 augusti – Sista dag för avbokning av föredragsrum och annonspaket
25 september – Sista dag för avbokning av utställarplats
14 oktober – Sista dag för att boka inredning till lägsta pris

Inlämning av material för annonser samt föredragstexter.
Du som har bokat annonsplats eller föredragsrum får ett separat mail med information kring hur du lämnar in detta.

Placering

Din monterplats (Hall och rad) står på din Bokningsbekräftelse/Faktura. Du kan även se vilken plats du har i utställarförteckningen på hemsidan. Den inredning du har beställt står uppställd i din monter.

Inflytt/Tid för monterarbete

Fredag kl 16.00-21.00 Rekommenderas!
Lördag kl 08.00-09.00 (Insläpp för besökare med förköpsbiljett öppnar kl 09.30)
Söndag 08.30-09.00 (Insläpp för besökare med förköpsbiljett öppnar kl 09.30)

Du själv, dina medarbetare och dina varor måste vara inne senast kl.09.00 på lördag och söndag morgon.
Vid inflytt kan du gå in via entrén alternativt lasta in dina saker via sidodörrarna till hallarna.
Följ anvisade skyltar på plats för respektive hall. Flytta så snart som möjligt om ditt fordon för att inte stå i vägen för andra. Se parkeringskarta.

Alla nödutgångar och andra utgångar mot baksidorna är larmade kl.09.00 – 18.00 lördag och söndag. Använd ej dessa under mässdagarnas öppettider. Tack för ditt samarbete!

Utställarpass

Alla utställare måste bära Harmoni Expos utställarpass. Dessa kvitteras ut i mässinformationen under inflyttningen – innan lördag kl 09.00. Det ingår ett pass per breddmeter monteryta du hyrt. Behöver du fler kan du köpa till det för 144 kr/st. Kontakta oss för beställning. Utställarpasset ger dig tillgång till in och utpassering under mässan. Skriv dit ditt eget eller företagets namn. Om du har personal ansvarar du för att se till att de har utställarpass så att de kan komma in via entrén.
OBS! Ingen kan passera in utan utställarpass. Passet ska vara väl synligt och alltid visas upp för mässpersonalen när du går in efter att ha varit ute. För återvinning och miljötänk, lämna gärna tillbaks utställarpasset i mässinformationen söndag kväll. Tack.

Utflytt

Söndag kl 18.00-22.00

Det är ej tillåtet att lämna mässan eller att börja packa ihop sin monter innan mässan stänger kl 18.00 på söndag. Om detta villkor bryts debiteras en straffavgift på 1500 kronor. Detta av av respekt för mässans besökare som köpt biljett för hela dagarna.

Städning

Observera att det ingår i ditt kontrakt med Harmoni Expo att du lämnar din golvyta städad och ren (1000 kr + moms i avgift för den som lämnar sin golvyta ostädad) samt att du fäller ihop bord och skärmar och ställer detta samt hyrda stolar på angivna platser i Hall C söndag kväll innan du åker hem.

Skräp och kartonger tas ut av utställaren till anvisad container utanför C-hallen. Material som du lämnat kvar i din monter efter avslutat event klassas som avfall och Solnahallen kan i så fall faktureras dig som utställare för hantering.

Brandsäkerhet

Det är ABSOLUT FÖRBJUDET att tända ljus, rökelse eller liknande inom Solnahallens lokaler. 
Alla utrymningsvägar och utrymningsdörrar ska av säkerhetsskäl hållas helt fria under mässans öppettider. 

Insläpp för besökare – OBS!

Mässan öppnar insläppet för de besökare som har förköpsbiljett kl 09.30 på lördag och söndag.

Bord, stolar, skärmar och el

Inredning
OBS! All inredning måste få plats inom din hyrda golvyta. Om du vill ändra storlek/boka på nytt under inflyttningen, kontakta mässinfo. Harmoni Expo kan inte garantera att det finns inredning kvar att hyra under inflyttningen.
OBS! Bord, stolar och skärmar är numrerade och spåras via dess unika siffra. Det är absolut förbjudet att ta inredning från andra montrar. Om du saknar något kontakta mässinformationen så hjälper vi dig.

Skärmar
Hyrda skärmar får ej tejpas eller skrivas på, använd endast nålar och häftstift. INGEN häftmassa! Avgift 500 kr för förstörda skärmar.
Har du med dig egna monterväggar får dessa inte vara högre än 2,5 meter.

Väggar
Det är förbjudet att fästa någonting (spika, häfta eller tejpa) på väggarna i Solnahallen. Solnahallen debiterar för åverkan på väggarna.

Elektricitet OBS Jätteviktigt!
Ett (1) eluttag dras fram till respektive monter som beställt el. Tänk på att ta med dig skarvsladd/grendosa om du behöver detta.

El som är beställd fördelas över alla uttag som finns i lokalerna för att inga elavbrott ska ske under helgen. Inga extra glödlampor, vattenkokare, mikrougnar e.d. är tillåtet – inte ens om det ”bara” är för några minuter. Hela anläggningen kan komma att läggas i mörker om du använder el som inte är förbeställd. Har du inte meddelat exakt hur många watt du behöver, ring idag.

Vi behöver veta exakt antal watt. OBS! Ej volt som alltid är 220 utan watt som är olika för alla. Antal watt hittar du under eller bakom aktuell apparat. Kan du inte hitta det, ring oss. Vid beställning av el under inflyttningen kan detta dras först efter kl 12.00 lördag i den mån det finns el kvar att dra fram. Det är absolut förbjudet att själv ta el från annans monter. Vid överbelastning av elnätet och akuttillkallande av elektriker faktureras den som oanmält använder el, 5000 kr per utryckning.

Wi-Fi

Wi-Fi finns tillgänglig i Solnahallen utan kostnad.

Försäkring

Vill du ha kvar dina saker över natten är det på egen risk eller genom egen försäkring. Tänk på att du själv är ansvarig för det som lämnas kvar och eventuellt försvinner eller blir förstört.

Föredrag – viktigt för dig som föreläser!

Det föredragsrum som du har hyrt disponerar du i max 55min. Observera att det är ditt fulla ansvar att du ser till att du själv med publik är ute ur rummet senast på exakt utsatt tid. Om föregående föredragshållare med publik inte har lämnat rummet på utsatt tid, går du in och ”tar rummet i besittning”. Det är trevligt när alla föreläsare visar respekt för varandra, då lever vi upp till mässans grundtema HARMONI!

Varje föredragsrum är utrustat med blädderblock och pennor, ett bord och där finns ett eluttag.
I rum 1 och 12 finns projektor och skärm alt TV dit du kan ansluta dator md HDMI-kabel.

Entréavgift till föredragen
För dig som tar entréavgift, kom ihåg att det är du själv som tar betalt vid dörren. Du behåller själv hela entréavgiften.
OBS! Om du inte angett FÖRKÖP I MONTERN i föredragsprogrammet – sälj inga förköp i montern. Inte roligt för besökare som köat länge till ert föredrag att andra kommer sent och går förbi.

Affischering

Det är inte tillåtet att sätta upp broschyrer och affischer med info om din verksamhet var som helst i lokalerna. Solnahallen tillhandahåller trätavlor där du har möjlighet att annonsera på en av dessa.

För att annonsera här gäller följande regler:
Största tillåtna storlek A4
Endast 1 affisch per utställare (Vi är nästan 700 utställare på plats)

Affischerna måste tas ner söndag kväll vid utflyttningen. Häftmassa får inte användas. Inte heller dubbelhäftande tejp. 
OBS! Solnahallen fakturerar för alla eventuella överträdelser! KOM IHÅG ATT TA NER DEM – LÄMNA INGA SPÅR EFTER DIG!

Leverenser

Det går att skicka leveranser till Solnahallen.
OBS!  Solnahallen kan INTE  ta emot varor före torsdag. Om du skickar pallar gäller en maxvikt på 150 kg per pall.

Leveransadress
HARMONI EXPO c/o Solnahallen, Ankdammsgatan 46, 171 67 Solna.
Märk upp med ditt utställarnamn och monterplats.

Hämtning av pallar efter mässan. Om du har varor som ska hämtas upp efter mässan, måste dessa packas, markeras upp ordentligt samt ställas upp vid ytterväggen i C-hallen. Boka retur för upphämtning måndag morgon kl 8.00-09.00.

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning från din adress.

www.sl.se
Telefon: 08-600 10 00

www.sj.se
Telefon: 0771-75 75 75

Parkering

Under mässans öppettider hänvisar vi till parkeringar enligt parkeringskartan. Vi vill alla ha så många besökare som möjligt och ber därför alla utställare att lämna Solnahallens parkering till besökare.

Lastplatserna på sidan av Solnahallen får endast användas vid in och utflytt. Dessa är brandutgångar och får under inga omständigheter blockeras när mässan är öppen.

Boende

Det finns flera hotel i Solnaområdet att välja på. Vi rekommenderar att bo på promenadavstånd så du inte behöver ta bilen till mässan.

Till hotellen

 
 
 

Toaletter

Utställarna har egna toaletter i omklädningsrum i föredragskorridoren på entréplan.

Garderob

Garderob finns en trappa upp, vid restaurangen. Pris 40 kr. Garderoben stänger kl. 18.30 båda dagarna, efter det ansvaras inte för ej uthämtade kläder.

Restaurang & Café

Mässan har en större restaurang en trappa upp vid garderoben samt 4 st foodtrucks, 2 i C-hallen och 2 i anslutning till entrén. Vegetariska och veganska alternativ finns.
Specialpris för utställare på utvalda rätter, fråga i resp restaurang. Kaffevagn finns i C-hallen vid rad 13-14.

Stämmer dina uppgifter?

Se efter noga att du finns med på rätt sätt både i utställareförteckningen och föredragsprogrammet på nätet. Vi förbehåller oss rätten att eventuella skrivfel kan uppstå eller att du inte finns med på listan. Se efter snarast, sista veckan görs inga ändringar! Hjälps vi åt är det större chans att all text blir precis som du vill ha det.

Marknadsföring

Vi vill alla ha så många besökare till mässan som möjligt. Försök att sprida information om mässan och ditt deltagande så mycket du kan! Dela inlägg i sociala medier så mycket du kan!

Banners/bilder för mail/web
Banners i jpg/png-format finns för att kunna användas till hemsidor, sociala medier mailutskick etc. Du hittar dem på hemsidan under “För utställare

Mässprogram
Delas ut till alla besökare på mässan. Hämta gärna ditt eget ex i entrén eller i Mässinformationen i AB-hallen.

Sociala medier

Inför mässan
Presentera ditt företag/föredrag/deltagande på Harmoni Expo´s eventsida på Facebook

Under mässan
Lägg ut bilder på din monter och mässan i allmänhet. Gärna båda dagarna och ännu hellre flera gånger under helgen. Använd gärna #harmoniexpo