Info för dig som redan är anmäld

Läs noga igenom nedan information idag – vänta inte till sista dagen!

Viktiga datum

21 jan – Inlämning titel och text till föredrag
28 jan – Sista dag för avbokning av föredragsrum och annonspaket
25 feb – Sista dag för avbokning av utställarplats
16 mars – Sista dag för att boka inredning till lägsta pris.

Inlämning av material för annonser samt föredragstexter.
Du som har bokat annonsplats eller föredragsrum får ett separat mail med information kring hur du lämnar in detta.

Placering

Din placering finns på din Bokningsbekräftelse/Faktura. Du kan även se din monterplacering på harmoniexpo.com i utställarförteckningen. Denna uppdateras med nya utställare varje vecka inför mässan. Klicka även på Hallkartor. Skriv ut den och markera din placering på mässan. För smidigare inflyttning, ta med hallkartan till mässan. OBS! Vissa justeringar i hallkartan kommer att ske pga av Corona anpassning.

Inflytt/Tid för monterarbete

Fredag kl 16.00-21.00 (Kom inte för tidigt, du blir inte insläppt)
Lördag kl 08.00-09.00 (OBS! Insläpp för besökare med förköpsbiljett öppnar kl 09.30)
Söndag öppnar vi hallen för utställare kl 08.30 (OBS! Insläpp för besökare med förköpsbiljett öppnar kl 09.30)

Du själv, dina medarbetare och dina varor måste vara inne senast kl.09.00 på lördag och söndag morgon.
Vid inflytt kan du gå in via entrén alternativt lasta in dina saker via sidodörrarna till hallarna.
Följ anvisade skyltar på plats för respektive hall. Flytta så snart som möjligt om ditt fordon för att inte stå i vägen för andra. Se parkeringskarta.

Alla nödutgångar och andra utgångar mot baksidorna är larmade kl.09.00 – 18.00 lördag och söndag. Använd ej dessa under mässdagarnas öppettider. Tack för ditt samarbete!

Utställarpass/Namnbrickor

Alla utställare måste bära Harmoni Expos utställarpass/namnbricka. Dessa kvitteras ut i mässinformationen under inflyttningen – innan lördag kl 09.00. Det ingår ett pass per breddmeter monteryta du hyrt. Behöver du fler kostar de 128kr/st. Kontakta oss för beställning. Utställarpasset ger dig tillgång till in och utpassering under mässan. Skriv dit ditt eget eller företagets namn. Om du har personal ansvarar du för att se till att de har utställarpass så att de kan komma in via entrén.
OBS! Ingen kan passera in utan utställarpass. Passet ska vara väl synligt och alltid visas upp för mässpersonalen när du går in efter att ha varit ute (även om du tycker att personalen ska känna igen dig). De ska inte behöva fråga efter den. För återvinning och miljötänk, lämna gärna tillbaks utställarpasset i mässinformationen söndag kväll. Tack.

Utflytt

Söndag kl 18.00-22.00
Det är inte tillåtet att packa ihop innan mässan stänger kl 18.00 på söndag, alltså inte före klockan 18.00! Av respekt för mässans besökare, för att inte detta ska ske, måste vi liksom andra stora seriösa mässor ta ut en avgift på 1000 kr av de som inte respekterar detta och flyttar ut för tidigt!

Städning

Observera att det ingår i ditt kontrakt med Harmoni Expo att du lämnar din golvyta städad och ren (500 kr + moms i avgift för den som lämnar sin golvyta ostädad) samt att du fäller ihop bord och skärmar och ställer detta samt hyrda stolar på angivna platser i Hall C söndag kväll innan du åker hem.

Skräp och kartonger tas ut av utställaren till anvisad container utanför Solnahallen. Material som du lämnar kvar i din monter efter avslutat event klassas som avfall. Hanteringen faktureras dig som utställare.

Insläpp för besökare – OBS!

Mässan öppnar insläppet för de besökare som har fököpsbiljett kl 09.30 på lördag och söndag.

Bord, stolar, skärmar och el

Wi-Fi

Wi-Fi köper du på plats av Solnahallen, vid receptionen i entrén. Pris ca 50 kr/dag.

Försäkring

Vill du ha kvar dina saker över natten är det på egen risk eller genom egen försäkring. Tänk på att du själv är ansvarig för det som lämnas kvar och eventuellt försvinner eller blir förstört.

Föredrag – viktigt för dig som föreläser!

Det föredragsrum som du har hyrt disponerar du i max 55min. Observera att det är ditt fulla ansvar att du ser till att du själv med publik är ute ur rummet senast på exakt utsatt tid. Om föregående föredragshållare med publik inte har lämnat rummet på utsatt tid, går du in och ”tar rummet i besittning”. Det är trevligt när alla föreläsare visar respekt för varandra, då lever vi upp till mässans grundtema HARMONI!

Varje föredragsrum är utrustat med blädderblock och pennor, ett bord och där finns ett eluttag.

Entréavgift till föredragen
För dig som tar entréavgift, kom ihåg att det är du själv som tar betalt vid dörren. Du behåller själv hela entréavgiften.
OBS! Om du inte angett FÖRKÖP I MONTERN i föredragsprogrammet – sälj inga förköp i montern. Inte roligt för besökare som köat länge till ert föredrag att andra kommer sent och går förbi.

Inredning
OBS! All inredning måste få plats inom din hyrda golvyta. Se efter att du har beställt rätt mått på bord etc.
Om du ändå måste boka nytt under inflyttningen, kontakta mässinfo. Harmoni Expo kan inte
garantera att det finns inredning kvar att hyra under inflyttningen.

Skärmar/Väggar
Hyrda skärmar får ej tejpas eller skrivas på, använd endast nålar och häftstift. INGEN häftmassa! Avgift 500 kr för förstörda skärmar.
Har du med dig egna monterväggar får dessa inte vara högre än 2,5 meter.

Det är förbjudet att fästa någonting (spika, häfta eller tejpa) på väggarna i Solnahallen. Solnahallen debiterar för åverkan på väggarna.

OBS! Bord, stolar och skärmar är numrerade och spåras via dess unika siffra. Inredning som tas från annan plats faktureras med dubbelt pris! Detta är ett växande problem som med tiden blivit både oacceptabelt och ohanterbart. Extra inhyrda bord och stolar har tagit slut innan mässan ens har öppnat portarna.

Elektricitet OBS Jätteviktigt!

Ett (1) eluttag dras fram till respektive monter som beställt el. Tänk på att ta med dig skarvsladd/grendosa om du behöver detta.

El som är beställd fördelas över alla uttag som finns i lokalerna för att inga elavbrott ska ske under helgen. Inga extra glödlampor, vattenkokare, mikrougnar e.d. är tillåtet – inte ens om det ”bara” är för några minuter. Hela anläggningen kan komma att läggas i mörker om du använder el som inte är förbeställd. Har du inte meddelat exakt hur många watt du behöver, ring idag.

Vi behöver veta exakt antal watt. OBS! Ej volt som alltid är 220 utan watt som är olika för alla. Antal watt hittar du under eller bakom aktuell apparat. Kan du inte hitta det, ring butiken där du köpte den. Annars ring oss. Denna information är viktig för att el ska kunna dras. Vid beställning av el under inflyttningen kan detta dras först efter kl 12.00 lördag i den mån det finns el kvar att dra fram. Det är absolut förbjudet att själv ta el från annans monter. Vid överbelastning av elnätet och akuttillkallande av elektriker faktureras den som oanmält använder el, 5000 kr per utryckning.

Affischering

Det är inte tillåtet att sätta upp broschyrer och affischer med info om din verksamhet var som helst i lokalerna. Solnahallen tillhandahåller trätavlor där du har möjlighet att annonsera på en av dessa.

För att annonsera här gäller följande regler:
Största tillåtna storlek A4
Endast 1 affisch per utställare (Vi är 300 utställare på plats)

Affischerna måste tas ner söndag kväll vid utflyttningen. Häftmassa får inte användas. Inte heller dubbelhäftande tejp. 
OBS! Solnahallen fakturerar för alla eventuella överträdelser! KOM IHÅG ATT TA NER DEM – LÄMNA INGA SPÅR EFTER DIG!

Kortbetalning/Swish

Många besökare efterfrågar möjligheten att kunna betala med kort eller swish istället för kontanter. För dig som utställare finns det flera olika lösningar såsom Swish, iZettle eller Sumup.se. De flesta banker erbjuder lösningar för dessa.

Swedbank

Växelkassa

Se till att du har med dig växelkassa så det räcker. Biljettkassan och mässinformationen kan inte hjälpa till med det.

Leverenser

Du som skickar varor till mässan, se till att de är där på torsdagen, då det är svårt att efterlysa varor som inte har kommit fram en fredagseftermiddag. OBSERVERA att Solnahallen inte kan ta emot varor före torsdag.

HARMONI EXPO c/o Solnahallen, Ankdammsgatan 46, 171 67 Solna.

Hämtning av pallar efter mässan. Om du har varor som ska hämtas upp efter mässan, måste dessa packas, markeras upp ordentligt samt ställas upp vid ytterväggen i C-hallen.

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning från din adress.

www.sl.se
Telefon: 08-600 10 00

www.sj.se
Telefon: 0771-75 75 75

Parkering

Under mässans öppettider hänvisar vi till parkeringar enligt parkeringskartan. Vi vill alla ha så många besökare som möjligt och ber därför alla utställare att lämna Solnahallens parkering till besökare.

Lastplatserna på sidan av Solnahallen får endast användas vid in och utflytt. Dessa är brandutgångar och får under inga omständigheter blockeras när mässan är öppen.

Boende

Det finns flera hotel i Solnaområdet att välja på. Vi rekommenderar att bo på promenadavstånd så du inte behöver ta bilen till mässan. I höst 2021 är tyvärr Maudes Hotel inte öppna på helgerna men nedan hittar du några andra alternativ i närheten.

Till hotellen

 
 
 

Toaletter

Utställarna har egna toaletter i omklädningsrum föredragskorridoren entréplan.

Garderob

Garderob finns en trappa upp, vid restaurangen. Pris 30 kr. Garderoben stänger kl. 18.30 båda dagarna, efter det ansvaras inte för ej uthämtade kläder.

Rökning

Mässan är rökfri. Rökare hänvisas att gå ut genom bemannade handikappdörren vid sidan om entrén och gå runt hörnet. Ta med din namnbricka för att bli insläppt igen.

Kopiering

Tyvärr, vi har ingen möjlighet att hjälpa till med det. Se till att du har med dig tillräckligt av broschyrer och annan reklam.

Restaurang & Café

Solnahallen har två restauranger, en ligger en trappa upp vid garderoben samt en vid entrén till hall C.
Här serveras vegetarisk och vanlig buffé, snabbmat, fika, öl och vin.
Matbiljetter finns att köpa vid inflytt till ett förmånligt pris för utställare. En fikavagn går även runt bland montrarna när mässan är öppen.

Stämmer dina uppgifter?

Se efter noga att du finns med på rätt sätt både i utställareförteckningen och föredragsprogrammet på nätet. Vi förbehåller oss rätten att eventuella skrivfel kan uppstå eller att du inte finns med på listan. Se efter snarast, sista veckan görs inga ändringar! Hjälps vi åt är det större chans att all text blir precis som du vill ha det.

Marknadsföring

Vi vill alla ha så många besökare till mässan som möjligt. Försök att sprida information om mässan och ditt deltagande så mycket du kan! Dela inlägg i sociala medier så mycket du kan!

Flyer/poster i papper
Pga av kort tid inför mässan kommer vi inte skicka ut några pappers flyers.

Bilder för mail/web
Bilder i jpg/png-format finns för att kunna användas till mailutskick, läggas upp på hemsidor etc. Du hittar dem på hemsidan under “För utställare

Mässprogram
Delas ut till alla besökare på mässan. Hämta gärna ditt eget ex i entrén eller i Mässinformationen i AB-hallen.

Sociala medier

Inför mässan
Presentera ditt företag/föredrag/deltagande på Harmoni Expo´s eventsida på Facebook

Under mässan
Lägg ut bilder på din monter och mässan i allmänhet. Gärna båda dagarna och ännu hellre flera gånger under helgen. Använd gärna #harmoniexpo

Sista veckan inför mässan

Mail eller vanlig post kollas endast sporadiskt sista veckan. Ring om något är brådskande eller oklart.
Vi önskar dig en riktigt bra mässa!