Ljusmeditation – en möjlighet att uppleva ett meditativt tillstånd

Harmoni Expo Lucia Light
En transformerande upplevelse med Lucia N°03 Light 

Människor mediterar i årtionden för att få uppleva ögonblick av klarhet som kan förändra deras verklighet; få glimtar av sitt sanna jag, känslan av helhet, förståelse och sammanhang.

Lucia N°03 kallas ett specialicerat meditationsljus som sägs erbjuda potentialen att kunna nå sådana medvetandetillstånd. Metoden bygger på en neurostimulator som kombinerar ett stroboskop med ett konstant ljus som kan anpassas till olika grader av ljusstyrka. Det vita ljuset kommer in genom näthinnan och stimulerar tallkottkörteln vilket skapar unik själslig upplevelse av starka vibrerande färger, symboler och helig geometri. Behandlingen har visat sig skapa ett vågmönster i en EEG* som vanligtvis bara registrerats hos människor som mediterat dagligen i flera år.

*en metod för att registrera hjärnbarkens spontana elektriska aktivitet

Hur går behandlingen till?
Du ligger ner under behandlingen. Efter att lampan monterats erbjuds ett urval av musik och sedan startar sessionen till några enkla andningsövningar.
Därefter körs två minuters test med ljuset för att mäta din ljuskänslighet. Du får välja mellan en mer intensiv session eller en lugnare intensitet under en längre session.

Att släppa taget är ett centralt element under en ljussession, släppa taget om alla förväntningar, rädslor, tankar osv. Välkomna in ljuset. Varje session är helt unik så lita på att du kommer att få exakt vad du behöver i det ögonblicket.

När ljuset har släckts tar du dig långsamt tillbaka, noterar de förändringar som du känner i ditt sinnesintryck och kropp osv. Skönheten i upplevelsen är att det är du som gör ditt eget inre arbete utan input av någon annan än din egen inre guide. Kom ihåg att det är enbart vitt ljus så oavsett vad du ser eller upplever är det skapat av dig.

Upplevelsen med Lucia Light är individuell och därför är varje session unik.
Några av fördelarna kan vara minskad stress och ångest, förbättrad sömnkvalitet, ökad kreativitet och starkare intuition.

Vill du veta mer om Lucia Light eller prova på en behandling så kan du besöka dem på Harmoni Expo i Hall AB rad 13. Du kan även läsa mer om metoden, forskning etc på www.lucialight.se

Roger Jansson från Järfälla var en av dem som testade behandlingen på Harmoni Expo hösten 2019.
– Det var en behaglig upplevelse. Först såg jag mängder av färger och former som kom och gick i olika mönster, sen gick det över till ett vitt ljus och jag upplevde ett lugn där mina tankar tystnade och jag befann mig i stillhet. Efter behandlingen när jag gick omkring i hallen märkte jag att allt runt omkring mig framstod på ett starkare, klarare och tydligare sätt än innan.